John Peter Hernes, Stavanger Høyre

Stavanger Høyre sier nei til gratis SFO etter 4. trinn

John Peter Hernes, Stavanger Høyre, sier nei til gratis SFO for barn med spesielle behov etter 4. trinn. Kari Nessa Nordtun, Stavanger Arbeiderparti, går inn for gratis SFO.

Fem mødre til barn med spesielle behov startet en aksjon for gratis SFO etter 4. klassetrinn. Det er kun barn med funksjonsnedsettelser som får et slikt tilbud. Stavanger kommune krever betalt 2855 kroner per måned for barn med funksjonsnedsettelser fra og med 5. klassetrinn og ut grunnskolen.

Etter 7. klasse tar kommunen lovstridig betaling. Da finnes ikke noe som heter SFO i opplæringsloven. Etter 7. klasse er det snakk om avlastning etter helse og omsorgstjenesteloven. Helse- og omsorgstjenester for barn er alltid gratis.

Responsen fra Arbeiderpartiet var positiv.

Kari Nessa Nordtun fra Arbeiderpartiet støtter aksjonsgruppens krav om å få det samme tilbudet i Stavanger.

– Jeg kan allerede si at Ap,SV, MDG og Rødt kommer til å legge 8,8 millioner kroner inn i budsjettet for å innføre gratis SFO for barn med funksjonshemning fra 5 – 10. klasse, sier Kari Nessa Nordtun (Ap) til Rogalands Avis. Forslaget legges fram i dag, onsdag. – Foreldrene det dreier seg om er avhengige av SFO for å kunne delta i arbeidslivet, fortsetter Kari Nessa Nordtun.

Høyres John Peter Hernes er ikke like imøtekommende. Til Rogalands Avis forteller Hernes at også flertallspartiene har kommet til enighet i saken. De ønsker ikke betalingsfritak, men en behovsprøvd ordning.

– Vi har blitt enige om at vi vil budsjettere med en ordning som gir økonomisk støtte til de som trenger disse plassene. Familier med lavere inntekt vil få det til redusert pris eller gratis, sier John Peter Hernes til Rogalands Avis.

Les mer om saken:

Jens Petter Gitlesen

22 november 2017

Tips noen om siden