Tom Roger

Permittert, men ellers går det greit

Tom Roger er en sindig kar som lever godt med smitteverntiltakene og gjør det beste ut av situasjonen.

Tom Roger Bratvik har lang erfaring som medlem og tillitsvalgt i NFU. Tom Roger liker å jobbe og jobber mye. Han står opp før mange andre har lagt seg, rundt halv ett om natten. Da begynner Tom Roger å levere ut aviser. Om dagen jobber han til vanlig med vaktmesteroppgaver på Ørland Kysthotell. Men siden midten av mars har Tom Roger vært permittert fra Kysthotellet på grunn av mindre besøk i disse koronatider, men i det siste har han vært tilbake på Kysthotellet i to dager.

Tom Roger bor i Ørland kommune og har leilighet i en omsorgsbolig hvor det bor også bor 20-25 andre. På spørsmålet om hvordan Tom Roger trives, så svarer han.

– Det kan være litt mye uro. Slik jeg ser det i dag, så kunne jeg tenkt å bodd et annet sted. Jeg kunne godt tenkt meg å hatt mitt eget hus eller min egen leilighet som jeg eide selv.

Koronatiltakene merket Tom Roger først og fremst ved at han ble permittert fra jobben. Ut over det har vi ikke fått hatt så mye besøk. Men han har ikke registrert at det er innført noe besøksforbud.

– Jeg har nok rett på tjenester, men jeg har sett lite til dem, både før og etter at koronaen kom til landet, sier Tom Roger.

– Leiren i Selbu som NFU Trøndelag arrangerer ble også avlyst. Jeg er med i styret for leiren. Det var trist å måtte avlyse leiren, men vi kunne ikke risikere at noen ble smittet eller syke.

Tom Roger måtte gi sommeren annet innhold enn leiropphold, da ble det til hyttetur i stedet. Han synes smittevernreglene er enkle å forholde seg til.

– Bortsett fra permisjonen fra Kysthotellet, er det lite jeg merker til smittesituasjonen, avslutter Tom Roger.

Jens Petter Gitlesen

7 september 2020

Tips noen om siden