Nyheter

 • Megatown

  26.05.2023
  Megatown er Norges første spillefilm med og for mennesker med kognitive funksjonsnedsettelser. 59 skuespillere med forskjellige grader av funksjonsnedsettelser spiller i filmen. Endelig er det en film rettet mot den målgruppen.
  Megatown
 • Trygdeoppgjøret - Hva betyr det for deg?

  23.05.2023
  Grunnbeløpet i folketrygden økes med 6,41 prosent til 118.620 kroner. Dette påvirker blant annet uføretrygd. – Jeg er glad for at vi i år får en god vekst i grunnbeløpet. Ytelser som reguleres gjennom grunnbeløpet, som for eksempel uføretrygd og arbeidsavklaringspenger, får en økning på 6,41 prosent, sier Arbeids- og sosialminister Marte Mjøs Persen.
  Trygdeoppgjøret - Hva betyr det for deg?
 • Et svakt budsjett

  11.05.2023
  – Vi vet at det fortsatt er en vei å gå for å oppfylle menneskerettighetene til personer med utviklingshemning. Det er derfor skuffende at det fra regjeringen gjøres så lite for å sikre retten til å delta på lik linje, sier Tom Tvedt, leder av Norsk Forbund for Utviklingshemmede.
  Et svakt budsjett
 • Webinar: Søsken som pårørende i ung voksen alder

  11.05.2023
  Er du ung voksen og har et søsken med en funksjonsnedsettelse eller alvorlig sykdom? Leve NÅ inviterer til webinar. Webinaret onsdag 24. mai 2023 fra 14.00 til 16.00 om og for unge voksne søsken, setter fokus på denne pårørendegruppens opplevelser og behov. Målgruppen for dette webinaret er søsken (mellom 16 og 30 år) til personer med livsbegrensende tilstander.
  Webinar: Søsken som pårørende i ung voksen alder
 • Oppstart av veilederutdanning

  10.05.2023
  Det er oppstart av nordisk veilederutdanning i Norge innen Karlstadmodellen 8. – 10. september 2023 Er du interessert i språk og alles rett til språk og deltakelse i samfunnet? Har du behov for kompetanse i å arbeide systematisk og praktisk med språkutvikling for barn med språkvansker? Brenner du for like muligheter for alle, inkludering og flerfaglig samarbeid rundt barnet? Nå har du muligheten til å lære, dele og erfare språkets makt og betydning sammen med andre.
  Oppstart av veilederutdanning
 • Høring Ungdomsgaranti

  09.05.2023
  NFU har levert høringssvar på høring - Forslag til forskriftsfesting av en ungdomsgaranti i ny forskrift om oppfølgingstiltak i Arbeids- og velferdsetatens egenregi.  NFU mener at forskriftsfesting av en ungdomsgaranti er positiv så lenge det sikres at mennesker med utviklingshemning omfattes av forskriften.
  Høring Ungdomsgaranti
 • På høy tid!

  02.05.2023
  I dag kom likestillings- og mangfoldsutredningen, som har fått navnet «På høy tid». Forbundsleder Tom Tvedt er enig i at det er på høy tid at noe gjøres for å sikre et likestilt samfunn for mennesker med utviklingshemning.
  Les hele saken
 • Redd Barna inviterer til barnerettighetsfrokost

  26.04.2023
  Redd Barna inviterer til barnerettighetsfrokost og rapportlansering om barn med funksjonsnedsettelser 3. mai. Diskriminering vs. inkludering – i skolen, fritida og kommunen.
  Redd Barna inviterer til barnerettighetsfrokost
 • God politisk debatt i Bærum

  21.04.2023
  Mandag 17. april stilte alle de 10 politiske partiene i Bærum til debatt i Kunnskapssenteret i Sandvika. Dette for å diskutere situasjonen for innbyggere med funksjonshemming i kommunen. Debatten ble ledet av Forbundsleder i Norsk Forbund for Utviklingshemmede (NFU) Tom Tvedt, og nærmere 100 interesserte tilhørere hadde tatt turen. 
  God politisk debatt i Bærum
 • Stortingshøring om ny opplæringslov

  21.04.2023
  Torsdag 20. april deltok NFU i høring på Stortinget om ny opplæringslov. Her kan du lese våre innspill.
  Stortingshøring om ny opplæringslov
 • Stortinget har behandlet meldingen

  21.04.2023
  – Det er bra man endelig har fått på plass en stortingsmelding, og at den nå har fått tilslutning i Stortinget. Men det er fortsatt mye som mangler. Vi lover å fortsette å pushe regjeringen på å følge opp det som nå er vedtatt, og å fortsette jobben med å få regjering og stortinget til å vedta politikk og lovverk som forbedrer menneskerettighetene til personer med utviklingshemming, sier forbundsleder Tom Tvedt.
  Stortinget har behandlet meldingen
 • Sommerleir for voksne mennesker med utviklingshemming 2023

  17.04.2023
  NFU Trøndelag Fylkeslag i samarbeid med Selbu frivilligsentral og Peder Morset Folkehøgskole inviterer deg til å delta på sommerleir fra mandag 7.- lørdag 12. august på Peder Morset Folkehøgskole i Selbu.
  Sommerleir for voksne mennesker med utviklingshemming 2023
 • Bli med på Superlekene på Lillehammer!

  11.04.2023
  For første gang skal Superlekene avholdes i olympiske rammer på Birkebeineren Skistadion på Lillehammer. Superlekene Vinter Lillehammer går av stabelen 22. april.
  Les program og meld deg på her.
 • Slett arbeid fra Arbeids- og sosialkomiteen

  30.03.2023
  – Dette er for dårlig. Her har vi, sammen med en rekke organisasjoner, satt himmel og jord i sving for å levere høringssvar raskt - også opplever vi å ikke bli hørt i det hele tatt. Jeg forventer langt mer av landets fremste folkevalgte, sier Tom Tvedt, forbundsleder i NFU.
  Slett arbeid fra Arbeids- og sosialkomiteen
 • Webinar om likepersonsarbeid

  10.03.2023
  NFU arrangerte webinar om likepersonsarbeid 9. mars 2023. Her kan du se opptak av webinaret.
  Webinar om likepersonsarbeid
 • Ny sending fra TV BRA!

  27.02.2023
  Ny sending fra TV Bra! TV Bra var med da NFUs erfaringsutvalg ble etablert. Se sendingen her. BRA NYTT SENDINGER Season 5 | TV BRA
  Ny sending fra TV BRA!
 • Historisk dag

  17.02.2023
  Første møte i erfaringsutvalget til NFU ble avholdt andre helgen i februar 2023 . Alle fylkene har sin representant i utvalget. Vi ønsker å forsterke stemmen til de som har drakta på, og som kjenner på utenforskap.
  Historisk dag
 • Innspill til Stortingsmelding 8.

  31.01.2023
  NFUs innspill til Stortingsmelding 8, sammen med innspillene fra Fagforbundet, FO, ASVL, Stiftelsen SOR, NHF, HBF og SAFO er oversendt til Arbeids- og sosialkomiteen. NFU også har deltatt på høringen på Stortinget der vi la frem våre viktigste punkter. 
  Innspill til Stortingsmelding 8.
 • Feil på fakturaen for medlemskontingent 2023

  30.01.2023
  Feil på fakturaen for medlemskontingent 2023
 • NFU Ålesund, Sula og Giske lokallag ble 50 år!

  12.01.2023
  Med over 300 medlemmer er NFU Ålesund, Sula og Giske landets desidert største lokallag, og lørdag 7. januar hadde de jubileumsfest.
  NFU Ålesund, Sula og Giske lokallag ble 50 år!
 • TV Bra med nyttårsprogram

  06.01.2023
  "Tid for omtanke" er et nyttårsprogram der mennesker med utviklingshemming får slippe til med refleksjonene sine fra året som har gått og håpene for året som kommer.
  TV Bra med nyttårsprogram
 • Utklipp fra Høyres nettside

  Høyre tar sats i politikken overfor mennesker med utviklingshemning

  03.12.2022
  I anledning funksjonshemmedes dag, presenterte Erna Solberg og Paul Chaffey over 70 tiltak for å skape en bedre hverdag for personer med utviklingshemming. 
  Høyre tar sats i politikken overfor mennesker med utviklingshemning
 • Høyre med plan for politikken som gjelder personer med utviklingshemning

  02.12.2022
  NFU var sammen med andre organisasjoner invitert til frokostmøte med Høyre. De lanserte en plan over den politikken som de ønsker å føre ovenfor mennesker med utviklingshemning. Det er positivt at de har satt dette på partiets dagsorden og det er mange gode intensjoner i politikken, men også forslag som bryter med NFUs prinsipper. Blant annet har de ikke en visjon om en nærskole for alle, men åpner for segregerte løsninger.  
  Høyre med plan for politikken som gjelder personer med utviklingshemning
 • Webinar om Helsedirektoratets veileder om gode helse- og omsorgstjenester til personer med utviklingshemning.

  02.12.2022
  Her finner du opptak av webinaret fra 30.11.2022 https://youtu.be/GARyYKn-rUM Her finner du Powerpointpresentasjonen.
  Webinar om Helsedirektoratets veileder om gode helse- og omsorgstjenester til personer med utviklingshemning.
 • Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen

  Ekspertutvalget for å utrede inkorporering av CRPD

  02.12.2022
  Regjeringen har nedsatt ekspertutvalget som skal som skal utrede hvordan FNs konvensjon om rettighetene til personer med nedsatt funksjonsevne skal innlemmes i norsk lov.
  Ekspertutvalget for å utrede inkorporering av CRPD
3 mars 2013

Tips noen om siden