Margrethe Eide

Savner leiren på Halsnøy og Kultursamlingen

Margrethe Eide følger smittevernreglene, tilpasser seg situasjonen, men savnet leiren på Halsnøy og synes det var trist at Kultursamlingen til NFU Hordaland fylkeslag ble avlyst. Hun håper viruset forsvinner slik at hun kan treffe venner og kjente på leiren og Kultursamlingen til neste år.

Margrethe bor og trives i sin egen leilighet i Vaksdal. Fire dager i uken er hun på jobb på arbeidssenteret. Fritiden benytter hun til AO-bandet og omgang med venner og kjente. Hun forstår godt at det kreves spesielle smittevernstiltak. Selv følger hun smittevernreglene.

– Men det kan være vanskelig å holde avstand til andre på bussen. Det å holde avstand kan være vanskelig andre steder også sier Margrethe.

Margrethe opplevde at støttekontakten forsvant på grunn av smittesituasjonen i vår. Det samme gjaldt avlastningen. Men nå er både støttekontakten og avlastningen tilbake som før. Jeg hadde regnet med at AO-bandet heller ikke kunne ha øvinger, men der tok jeg feil. I Vaksdal har de nemlig funnet en særdeles smittevernvenlig form for bandøving.

– Vi øver på messenger, forteller Margrethe.

Sommeren ble heller ikke helt som planlagt. Leiren som NFU Stord/Fitjar arrangerer i sammen med frivillighetssentralen på Stord, ble avlyst og nye sommerplaner måtte legges.

– Jeg besøkte broren min som bor i Øygarden, kjente på Askøy og var med mamma på hytta. Jeg gikk mye på tur og hadde en fin sommer, forteller Margrethe som ser frem til at Koronaviruset forsvinner.

Jens Pette Gitlesen

3 september 2020

Tips noen om siden