Ole Jonas

Jobbskifte i koronatider

Smittesituasjonen kan være krevende, men verken smittevernsmyndighetene eller smittevernstiltakene hindret Ole Jonas i å få seg kjæreste.

Ole Jonas Gran bor i en selveid leilighet i Tønsberg, noe han har gjort i rundt 30 år. Utenom støttekontaken og litt hjelp med klær og innkjøp, så greier Ole Jonas seg selv og trives med det. I mange år har Ole Jonas jobbet som vaktmester på sykehjemmet, men i vår ble det slutt på den jobben på grunn av smittesituasjonen. Ole Jonas gikk hjemme uten noe å gjøre, men så fikk han jobb i Tønsberg kommunes utegruppe. Nå driver Ole Jonas på med vedkløyving. Han trives i jobben, men regner med å fortsette som vaktmester på sykehjemmet når smitten er under kontroll. 

Ole Jonas har deltatt på NFUs leir på Hove hvert år siden oppstarten for 30 år siden. I år ble leiren avlyst, men Ole Jonas er klar på at han skal på leiren til sommeren. Kurset som NFU Vestfold og Telemark arrangerer på Eidene, ble også avlyst. Men heldigvis har Ole Jonas en støttekontakt som blir med på turer i skog og mark.

Når arbeidsuken er omme, tar Ole Jonas turen innom Fredagscaféen som fortsatt er åpen.

Det å være uten jobb i tre månder, synes Ole Jonas har vært det verste med smittesituasjonen. Men disse bekymringene oppveies nok at at han har fått seg kjæreste. Hun bor på Jevnaker. Avstandsforelskelsen går greit. De prates sammen på telefon eller messenger neste hver kveld. Tre ganger har støttekontakten kjørt Ole Jonas til Jevnaker. Til julen planlegger han et nytt besøk. Da skal Ole Jonas ta toget.

Jens Petter Gitlesen

 

17 november 2020

Tips noen om siden