Adam på kontoret

Adam fikk drømmejobben

Jeg kjenner mange som er fornøyd med jobben sin, men jeg har aldri møtt folk som er like fornøyd som Adam.

Adam er 22 år og jobber på Eiganes skole som servicemedarbeider. Adam trives og har det som plommen i egget. Men det var flaks og tilfeldigheter som førte til ansettelsen.

Adam gikk på Randaberg videregående skole. I fire år var han utplassert 2 dager i uken i Viking redningstjeneste. Tilfeldigvis var en som Adam møtte blitt jobbspesialist i HeltMed. Hun fortalte om en ledig stilling på Eiganes skole. Stillingen virket interessant, så Adam sa ja til intervju med rektor. Rektor ønsket Adam inn i en prøveperiode. Etter prøveperioden fikk Adam tilbud om fast jobb som han takket ja til.

– Jeg fikk en del faste oppgaver. Da de så at jeg kunne en del vaktmesteroppgaver, så fikk jeg slike oppgaver også, forteller Adam.

Når vi spør hvordan en typisk arbeidsdag arter seg, så svarer Adam:

– Ingen dager er like. Jeg møter opp klokken 8.00 selv om jobben ikke begynner før 8.30. Det er greit å få en prat med dem jeg jobber sammen med før en begynner. Jeg tømmer søppel, sjekker om alt er ok på melkerommet, tar en runde rundt skolen og ser om alt er som det skal være. Det kan være at en takpanne har falt ned eller at en fotball har havnet på taket. Det kan hende at en elev blir med. Jeg har ansvaret for å holde skolegården ren og fin. Nå om høsten når bladene faller av trærne, så må jeg passe på at de ikke tetter igjen slukene i skolegården. Av og til er det en dør som har løsnet og annet som må fikses på. Ellers får jeg e-poster fra andre ansatte om forhold som bør rettes på. Ingen dager er like. Det trives jeg med.

Adam synes det er trivelig å være med elever. Han er imponert over elevenes iver etter å hjelpe og å lære. Han er blitt litt imponert over hvor mye og hvor kjapt de lærer.

– Jeg er glad for at jeg fikk jobben. Jeg hadde nok funnet noe annet om jeg ikke hadde hatt denne jobben, men tror ikke det hadde blitt like bra som jeg har det i dag, sier en strålende fornøyd Adam.

Jens Petter Gitlesen

6 oktober 2021