Linda Hofstad Helleland

Alle må ha mulighet til å skaffe seg en sikker elektronisk ID

– Alle må ha mulighet til å skaffe seg en sikker elektronisk ID som er enkel å bruke og gir tilgang til de tjenestene man har behov for, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland.

På regjeringens nettsider, presiserer distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland regjeringens politikk når det gjelder elektronisk identifikasjon.

– Alle skal ha mulighet til å delta i informasjonssamfunnet og kunne kommunisere digitalt med offentlig sektor. Det betyr at alle må ha mulighet til å skaffe seg en sikker elektronisk ID som er enkel å bruke og gir tilgang til de tjenestene man har behov for, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland og følger opp:

– Den markedsbaserte strategien i Norge har fungert svært bra, og ført til en bruk av felles påloggingsløsninger som er svært høy i internasjonal sammenheng. Men for at ingen skal falle utenfor, vil vi også vurdere om det er behov for en offentlig utstedt eID på høyere sikkerhetsnivå enn det vi har i dag, sier Helleland.

Da får vi smøre oss med litt tålmodighet og vente på regjeringens løsning av BankID-problemet.

Jens Petter Gitlesen

8 februar 2021

Tips noen om siden