Skjermdump av overføring fra Idrettstinget

Idrettstinget vedtok storsatsning for å inkludere mennesker med utviklingshemning

Det ekstraordinære Idrettstinget 2021 vedtok storsatsning på mennesker med utviklingshemning. Forbundsleder Tom Tvedt er er strålende fornøyd med Idrettstingets to vedtak.

Idrettstinget 2021 vedtok to satsninger på mennesker med utviklingshemning.

  1. Idrettstinget ber idrettstyret utrede om det skal søkes om å få tildelt Special Olympics World Games vinter i Norge innen 2033
  2. Idrettstinget ber idrettsyret igangsette en prosess med særforbund og idrettskretser for å utarbeide en offensiv plan for hvordan idrettstilbudet for mennesker med utviklingshemning kan forbedres, herunder å utarbeide en forpliktene strategi og handlingsplan for hvordan idretts og arrangements tilbud nasjonalt og internasjonalt kan forbedres. Handlingsplanen skal være klar til ledermøte 2022, og iverksettes høsten 2022

Forbundsleder Tom Tvedt som lenge har jobbet for å gi mennesker med utviklingshemning bedre innsats i idretten og flere arrangementer for idretten jubler av glede.

– Bedre vedtak fra Idrettstinget kan jeg ikke se for meg. Den norske idrettsbevegelsen skal omfatte alle. Idrettens øverste organ har nå bestemt å jobbe aktivt og offensivt for å gi flere med utviklingshemning et godt idrettstilbud.

– Special Olympics World Games er det største idrettsarrangementet for mennesker med utviklingshemning. For dem som trener og konkurrerer, er det viktig å ha noen mål å strekke seg etter og se frem til. I dag vedtok Idrettstinget både å satse på de mange og å jobbe for motiverende markeringer, sier forbundsleder Tom Tvedt.

Jens Petter Gitlesen

16 oktober 2021