Pål Kristian

En uvanlig vår og sommer

Pål Kristian er ikke den som klager på smitteverntiltak, men han har et sterkt håp om leir på Tromøya til neste sommer.

Det er alltid koselig å prate med Pål Kristian som bor i et bofellesskap i Stavanger sammen med fem andre som han trives godt sammen med. På dagtid jobber Pål Kristian på Allservice avdeling Kvaleberg. Siste gang jeg møtte Pål Kristian på jobben, så hadde han ansvaret for sentralbordet. Det hender jeg møter Pål Kristian på tilstelninger i NFU, men først og fremst møtes vi på NFUs leir på Tromøya. I år ble det ikke slik. Leiren måtte avlyses fordi NFU ikke ville makte å overholde alle smittevernskravene. Det var ikke bare leiren som ble avlyst. Store deler av livet ble forandret, bare på grunn av et lite virus.

– Jeg ble permitert fra jobben den 13. mars og frem til påske. I bofellesskapet ble det innført besøksforbud. Vi fikk heller ikke gå i butikken fra mars til mai. Men nå er det meste åpnet igjen. Jeg går på jobb hver dag. I bofellesskapet er det omtrent som før og håndballtreningen har begynt igjen, forteller Pål Kristian.

Smittevernreglene synes Pål Kristian det stort sett er lett å følge, men av og til kan det være vanskelig å holde en meters avstand til andre.

Da det ikke ble leir på Tromøya, så måtte sommeren fylles med annet.

– Jeg var på hytta sammen med foreldrene mine. Så var jeg med de andre i bofellesskapet på tur til dyreparken i Kristiansand.

Pål Kristian ser frem til neste sommer og håper det blir mulig å arrangere leir på Tromøya.

– Da kommer jeg, sier Pål Kristian.

Jens Petter Gitlesen

3 september 2020

Tips noen om siden