Glutensensitivitet hos barn med Down syndrom

Hei, dette er et spørsmål til deg og ditt barn om å delta i en studie for å undersøke sammenhengen mellom glutensensitivitet hos barn med Down syndrom, mellom fylte 5 og 12 år, og deres psykologiske funksjon og livskvalitet. Vi inviterer alle barn i den aldersgruppen med Down syndrom, men uten påvist cøliaki til å bli med i studien.

30 barn har hittil meldt seg på studien, og mesteparten av dem har blitt testet. Men, vi håper å få 40 deltakere til. Påmeldingen vil innebære at en av testlederne møter barnet for å løse noen oppgaver, dette tar omtrent en time. Vi trenger også at barnet tar en blodprøve, og en av foreldrene svarer på et spørreskjema. 

Gjerne ta kontakt med Mikkel Glimsdal mikkelgl@uio.no, tlf. 996 90 699) eller Daniel Bryne daniebry@uio.no, tlf. 413 76 268) dersom dere har spørsmål eller ønsker å melde dere opp. Det finnes også mer informasjon på nettsiden vår her:  https://www.sv.uio.no/psi/forskning/prosjekter/kognisjon-og-psykisk-helse-hos-barn-med-downs-syndrom/index.html

Tips noen om siden