Den norske troppen på vei til åpningsseremoni. Foto: Marte Hoel Romskaug / Norges idrettsforbund

Sterke norske prestasjoner i Special Olympics!

Special Olympics World Summer Games (SOWSG) ble åpnet med en storslått åpningsseremoni på Olympiastadion. – Det var en fantastisk opplevelse, det var også veldig stas for oss at Madcon var den store artisten, sier leder for den norske troppen, Mette Berg.

Lørdag 17. juni markerte starten på SOWSG i Berlin med en storslått åpningsseremoni. Arrangementet er verdens største idrettsarrangement for mennesker med utviklingshemming. 7000 utøvere fra 190 land skal konkurrere i Berlin frem til 25. juni.

NFU-leder Tom Tvedt er til stede i Berlin for å følge de norske utøverne. Han er imponert over prestasjonene de leverer.

– Dette er ekte idrettsglede og idrettsprestasjoner på høyt nivå! Mitt engasjement for idretten og Special Olympics er stort og velkjent, og det er veldig kjekt å få lov til å være her nede og oppleve prestasjonene de norske utøverne leverer, sier han.

Han er klar på at idretten må være til for alle.

– De som får delta her er bare noen få. Vi skal sammen med norsk idrett skape muligheter for at flest mulig skal få delta hjemme i sin lokale klubb. Det er den daglige treningen og fellesskapet som er det viktige, sier Tvedt.

Norsk artist

imageqo5nh.png

Madcon overrasket den norske troppen på vei inn. Foto: Marte Hoel Romskaug / Norges idrettsforbund.

Den norske duoen Madcon har laget den offisielle sangen til mesterskapet, og de opptrådte også på åpningsseremonien. Madcon tok seg god tid til å hilse på den norske troppen før de gikk inn på stadion.

– ­Åpningsseremonien var veldig bra, jeg er stor fan av Madcon. Det er veldig gøy å være her, jeg får oppleve så mye, sier Eirik Vagstad Brunstad som skal delta i svømming.

I gang

Norges delegasjon består av 43 utøvere som skal konkurrere i ti ulike idretter. Den norske troppen har tilbrakt noen dager i vertsbyen Norderstädt, der et kulturelt og sportslig opplegg ventet dem. Nå er det endelig tid for konkurranser.

– Det var nok litt sjokk til å begynne med, men nå har de begynt å nyte opplevelsen. De er i gang med trening og konkurranser, og snart begynner alvoret å senke seg. Vi gleder oss til å komme i gang, sier Berg.

Julie tok årets første gull i den norske troppen

dae8ecbd-5493-4d78-8f55-45843659c2fd.jpg

Stor stas med gull (Foto: Norges Idrettsforbund)

Rytmisk gymnast Julie Adele Fjeldengen fra Sarpsborg stakk av med det aller første gullet til den norske troppen i Special Olympics World Games i Berlin.

– Jeg har aldri vært så stolt av meg selv før, sier Julie Adele Fjeldengen.

I finalen i rytmisk gymnastikk all-around vinner man sammenlagt for alle fire redskap: ring, ball, køller og vimpler. Senere er det også finaler per redskap, der skal Fjeldengen også delta. Med andre ord så er det flere medaljesjanser i vente.

Sofia Mathisen fra Stabekk Turnforening stakk av med både gull, sølv og bronse i rytmisk gymnastikk.

14a5fd96-e87e-4f12-960b-c95515dfc804.jpg

Sofia Mathisen smilte stort etter bragden. (Foto: Norges Idrettsforbund)

Sofia Mathisen fra Stabekk Turnforening stilte i dag i finalen i rytmisk gymnastikk. Mathisen endte opp med hele fire medaljer. Det ble gull i vimpel, sølv i tau og ring og bronse i ball. 

– Jeg fikk gull, jeg klarte det, sa Sofia Mathisen etter bragden.

16-åringen skal delta i flere konkurranser, så det er fortsatt flere medaljesjanser igjen.

Bronse til bowlinglaget

De norske bowlerne tok tirsdag en flott lagbronse i Special Olympics World Games 2023.

f448722a-697b-4fc9-a3e4-e861794cdf27.jpg

Stian Lindtveit, Grethe Bergersen, Kristine Nygårdsæter og Rune Risvik (Foto: Norges Idrettsforbund)

Bowlerne tok tirsdag en fin bronse i unified sports team. Med på laget var Stian Lindtveit fra Drammen, Rune Risvik (unified partner) fra Drammen, Kristine Nygårdsæter fra Kongsvinger og Grethe Bergersen (unified partner) fra Kongsvinger.

– Jeg er veldig fornøyd med bronse i lag. Så nå håper jeg på gull i neste øvelse, sier Lindtveit.

Nygårdsæter følger opp: 

– Jeg er kjempestolt av hele laget, og håper at jeg kan fortsette fremgangen i øvelsene, sier Nygårdsæter.

Bowlerne skal ut i nye konkurranser torsdag.

21 juni 2023

Tips noen om siden