Den norske troppen med sine medaljer. Foto: André Høidebraaten

51 norske medaljer i Special Olympics

– Det har vært fantastisk å være her, dette er verdens flotteste leker, sier idrettspresident Zaineb Al-Samarai.

Special Olympics World Summer Games 2023 i Berlin er over. Norge reiser hjem med totalt 16 gull, 22 sølv og 13 bronsemedaljer i kofferten. Men viktigere enn medaljer er nye bekjentskaper, fantastiske opplevelser og det å se ekte idrettsglede for alle i praksis. Rett og slett minner for livet. Mesterskapet har bydd på både blod, svette og tårer.

– Det har vært gøy og emosjonelt å være med. Jeg har grått mye fordi jeg har vært glad og noen ganger stresset, sier turner Lise Møgster.

Leder for troppen, Mette Berg, er godt fornøyd med resultatene.

– Vi henter hjem mange medaljer i god norsk idrettsånd. Det er også flere gode enkeltprestasjoner med personlige rekorder som ikke nødvendigvis har gitt medaljer. Det er mange personlige seire i troppen, sier Berg.

Variert program

Troppen har blant annet deltatt på åpningsseremoni, ambassadebesøk og avslutningsmiddag. De har heiet på hverandre når de selv ikke har konkurrert.

– Det har vært utrolig gøy å bli tatt ut og få delta i Special Olympics. Jeg har hatt det veldig bra, sier friidrettsutøver Emilie Turøy Rosvold.

Også idrettspresident Zaineb Al-Samarai tilbrakte noen dager i Berlin for å se på de norske utøverne.

– Det har vært fantastisk å være her, dette er verdens flotteste leker, sier Al-Samarai.

43 utøvere og ti idretter

Special Olympics er verdens største idrettsarrangement for mennesker med utviklingshemming. 7000 utøvere fra 190 land har konkurrert i Berlin fra 17. til 25. juni. Norges delegasjon har bestått av 43 utøvere som har konkurrert i ti ulike idretter. Norge har deltatt i badminton, bowling, friidrett, golf, håndball, judo, ridning, rytmisk gymnastikk, svømming og turn. Søndag venter avslutningsseremoni, før troppen reiser hjem til Norge mandag.

– Jeg tar med meg minner for livet, sier svømmer Eirik Vagstad Brunstad.

26 juni 2023

Tips noen om siden