NFU Ålesund, Sula og Giske lokallag ble 50 år!

Med over 300 medlemmer er NFU Ålesund, Sula og Giske landets desidert største lokallag, og lørdag 7. januar hadde de jubileumsfest.

Fem år etter at NFU Norge ble etablert i 1967, så lokallaget NFU Ålesund, Sula og Giske dagens lys. Med andre ord ble det svært aktive lokallaget 50 år i 2022, og i helgen ble det fest.

Rundt 300 deltagere benket seg rundt runde, festpynta bord på Color Line Stadion, hjemmearenaen til Aalesunds FK.

Ålesund, Sula og Giske er nabokommuner. Dermed var det hele tre ordførere som ville bli med på jubileumsfesten. Og med sine ordførerkjeder rundt halsen kom Eva Vinje Aurdal (Ålesund), Jim Arve Røssevoll (Sula) og Harry Valderhaug (Giske) opp på scenen og ga sine fine og rosende ord om arbeidet og aktiviteten til lokallaget. Det samme gjorde generalsekretær i NFU, Hedvig Ekberg. På vegne av lokallaget tok lokallagsleder Janne Muri imot både ros, blomster og presanger.

Både lokallagsleder Janne og generalsekretær Hedvig poengterte i sine taler at NFU er en menneskerettsorganisasjon som blant annet står utrettelig på kravene om at også utviklingshemmede har rett til å leve som alle andre, og rett til egen bolig.

Som seg hør og bør på en jubileumsfest ble det både god middag, is til dessert, og bløtkake til kaffen.

Og hva er vel en ekte fest uten ablegøyer? Det sørget klovnen Fabiola for med alle sine krumspring, fanteri og magi. Dermed fikk også lattermusklene kjørt seg litt. 

Nå er NFU Ålesund, Sula og Giske klar for de neste 50 åra.

Tips noen om siden