Illustrasjonsfoto

Utviklingshemmede betraktes som barn

Landsstevnet i håndball og fotball er over. De positive opplevelsene er mange, men en erfarer også at voksne med utviklingshemning betraktes som barn.

Blant deltakerne og ledsagerne til dem som bodde på Hotel Clearion Energy, var det visse reaksjoner på brevet over husreglene som ble delt ut ved ankomst. Husregler kan være både greit og nyttig, men overivrige hotellansatte med lite kjennskap til mennesker med utviklingshemning er kanskje ikke de best kvalifiserte til å utarbeide særregler.

Kulturministeren og fotbalpresidenten var også tilstede på landsturneringen. Jeg vet ikke hvilket hotell de bodde på, men jeg er sikker på at verken kulturministeren eller fotballpresidenten ble oppfordret til ikke å springe nakne rundt på hotellet og at de heller ikke hadde lov til å klatre på stolene. De ble nok heller ikke bedt om å gå til sengs kl. 23.00.


Les husreglene for Hotel Clearion Energy som ble utdelt deltakere og ledsagere på Landsturneringen i håndball og fotball.

Jens Petter Gitlesen

12 september 2016

  • 2017-06-29 Utviklingshemmede jeg kjenner som bodde på dette hotellet var ikke kjent med dette regelverket, de var heller ikke på rommet klokken 23:00 og de fikk heller ingen problemer så regelverket ble nok utdelt kun til lagledere så avgjorde laglederne selv om de informerte deltakerne eller lot vær. Steinar Wangen
  • 2016-09-13 Så ekstremt trist med slike holdninger. Men som mangeårig vernepleier opplever jeg samme holdninger fra foreldre til ungdommer med utviklingshemming. De behandler sine ungdommer som barn til ungdommene og hjelperes store frustrasjon. Solveig Aas

Tips noen om siden