Camilla Hopen

Camilla er lei av korona

Camilla er blitt litt lei av alt smittevernet, men hun håper at vi fortsetter med hyppig håndvask også når koronasmitten er over.

Camilla Hopen er medlem av NFUs leirstyre. Hun bor i Tønsberg i sin egen ordinære leilighet. Hun trives svært godt i jobben sin som assistent i barnehagens småbarnsavdelingen. Camilla har merket mye til smittevernet i barnehagen.

– Til å begynne med var barnehagen stengt og jeg ble permittert. Noen dager var barnehagen åpen for barn til foreldre som hadde samfunnskritiske oppgaver. En dag ble jeg kalt på jobb, da var vi to voksne som passet på ett barn.

- Nå er barnehagene åpnet igjen, men det er veldig mye vasking og desinfisering. Toaletter, og vasker rengjøres med kloring flere ganger til dagen. Det er mye vasking og spriting. Vi er stort sett ute hele dagen. Det er større avstand mellom barna ute og det er mindre smittefare ute. Til høsten, når vi ikke kan være så mye ute, så skal en dele barna inn i mindre grupper enn det som vi pleier, forteller Camilla.

Har du merket noe til reduksjon i tjenestene til mennesker med utviklingshemming?

– Jeg mottar ikke tjenester og greier meg selv, så det har ikke jeg merket noe til, men jeg har hørt og sett at andre får mindre hjelp. Det var besøksforbud i bofellesskapene til å begynne med.

– Jeg merker mest at fritidsklubben er stengt og at koret verken har øvinger eller opptredener.

Du sitter i NFUs leirstyre. Hvorfor avlyste dere leiren på Tromøya?

– Når vi ikke kunne sikre oss mot slike situasjoner som kan skape smitte, så var vi nødt til å avlyse. Det var veldig trist, men det ville vært verre om noen ble smittet.

Synes du det går greit å følge smittevernreglene?

– Det har vært litt vanskelig med avstand fordi jeg ikke helt vet hvordan en skal regner ut en meters avstand, men det fikk jeg hjelp til så nå går det bedre. Håndvask og spriting går veldig greit. Jeg håper en fortsetter med håndvask og spriting også når Koronaen er ferdig for håndvask og spriting fører til mindre av all smitte, ikke bare korona.

– Jeg er lei av å ha koronaen, men det er blitt en del av hverdagen. Passer en på å følge smittevernreglene, så går det greit.

Hvordan var sommeren din, med avlyst leir og smittevernsrestriksjoner?

– Jeg var en tur på Sabeltann i Kristiansand sammen med min bestevenninne, mannen og sønnen hennes. Så dro jeg sammen med mamma, tante og onkel til Røros. Der lå vi på et gammelt stabbur som var bygget om til leilighet. Jeg var også en tur på Kilefergen, men gikk ikke i land. Color Line var flinke med smittevern. Jeg bodde også litt hos mamma, forteller Camilla.

Jens Petter Gitlesen

4 september 2020

  • 2020-09-04 Sammenlignet med de fleste land har vi ingenting å klage over i Norge. Steinar Wangen
  • 2020-09-04 Det der var veldig voksen sagt av Camilla. Hun snakker som en godt voksen dame. Det er ikke alle med utviklingshemmning som klarer det. Kanskje noen, Sånn som Camilla. Og jeg selvfølgelig. Jeg og Camilla snakker veldig bra voksent. Og det er veldig bra. Svein Andre Hofsø

Tips noen om siden