Gunn og Marius til landsstyret!

Gunn Strand Hutchinson fra Bodø ble valgt som ny nestleder i NFU på landsmøtet 13. mars 2021. Marius Zahl fra Sandnessjøen ble styremedlem.

Gunn Strand Hutchinson

NFU har i helga 12.- 13. mars 2021 avviklet digitalt landsmøte. Nordland deltok med 7 delegater: Gunn Strand Hutchinson, Anita Tymi og Merete Hassel fra Bodø lokallag, Egil Hitland fra Sortland, Carina Kaljord fra Narvik, Marius Zahl fra Alstadhaug og Lisbet Selstad Amundsen fra Meløy.

Gunn, Andreas, Egil og Merete satt med god avstand på et møterom på et hotell i Bodø, mens de andre deltok foran PC'n hjemmefra. Slik var det i resten av landet også. 

Vanlig landsmøtesaker ble behandlet og det ble vedtatt flere uttalelser fra landsmøtet knyttet til bl.a. abortlov, psykisk helsevern, boligpolitikk og medisinering.

En stor del av landsmøtet dreier seg om valg. Tom Tvedt er valgt som ny forbundsleder etter Jens Petter Gitlesen, som har sittet i 11 år. Tvedt har lang erfaring fra politikk, næringsliv, organisasjonsarbeid og idrett.

Nordland er godt representert i det nye landsstyret de neste 4 årene. NFU Bodø lokallag gratulerer Gunn Strand Hutchinson fra Bodø som ny nestleder i NFU. Gunn har hatt verv både lokalt og nasjonalt i mange år og er i dag bl.a leder av Råd for personer med funksjonsnedsettelser i Bodø kommune.

Marius Zahl, leder i Alstahaug og omegn lokallag ble valgt som nytt styremedlem i landsstyret. Han bor i Sandnessjøen og jobber ved Helgeland industrier.

Nærmere presentasjon av Gunn og Marius og de andre kandidatene kan du lese i sakspapirene til landsmøtet 2021.

Det blir spennende å følge det nye landsstyret i årene som kommer. Lykke til!

 

Merete Hassel

Tips noen om siden