Glade kokker

Bilde: Glade kokker. Fotograf Merete Hassel

Uten mat og drikke…Matkurs i NFU-regi i Bodø

Lokallaget arrangerte i 2012 et kurs med en ernæringsfysiolog fra et treningsstudio. Hun snakket om kosthold og ernæring før medlemmer og ledsagere gikk i gang med praktisk matlaging som resulterte i et velsmakende måltid. Året etter var det lærer Anne Hansen fra Helse og oppvekstfag på Bodin videregående skole og maritime fagskole som holdt en innledning om kosthold før vi starta kjøkkenøkta. Boka ‘Så godt’ lå til grunn for menyen.

Kjevler ut deigen

I år utfordra vi elevene i BUA-klassen til å prøve seg. Dette tiltaket passer godt inn i læreplanen, men det var frivillig å delta på dette. 8-9 elever med veiledning av lærer Anne Hansen gjorde en flott innsats. Elevene hadde sjøl satt sammen en meny for kvelden med flere middagsretter, scones og dessert. 10 medlemmer i NFU ble fordelt på 4 grupper sammen med hver sine elever. De jobba hardt og konsentrert i tilberedingen, og måltidet tok etter hvert form. Bordet ble dekket og ledsagerne ble også invitert inn. Ca 30 personer nøt et fortreffelig måltid sammen. Deltakerne fikk med seg et eget oppskriftshefte som elevene hadde laga.

Lærer Anne Hansen rører i gryta

Bilde: Lærer Anne Hansen. Fotograf Merete Hassel.

‘Vi er overrasket hvor mye de kan gjøre sjøl’, sa noen av ungdommene. En flott måte å bli kjent på. Dette var veldig trivelig, tusen takk, sier et av våre medlemmer. Ååå, han er så kjekk… Mange følelser settes i sving over grytene. Det hakkes løk så tårene renner, det kjevles deig og pepperkakeformene tryller fram spennende scones. Fargerike grønnsaker, nachosfiskepinner og wok, sorbet og fruktsalat. Mye godt som frister både øyne og munn.

Tre kokker

Bilde: Tre kokker. Fotograf: Merete Hassel

Primus motor for matkursene er mangeårig tillitsvalgt i NFU i Bodø, Liv Idun Alstad. Alltid på jakt etter tiltak som sveiser sammen og bringer ny læring og inspirasjon – til medlemmene, til ledsagere og ansatte i boliger og nå også til andre ungdommer.

Primus motor Liv Idun Alstad

Bilde: Primus motor Liv Idun Alstad. Fotograf: Merete Hassel

Takk for et velsmakende og lærerikt kurs!

Håndvask er viktig

Bilde: Håndvask er viktig. Fotograf: Merete Hassel

 

Bodø, 8.4.2014

Merete Hassel
leder i Bodø lokallag av NFU

Tips noen om siden