Foto av Bent Høie

Foto: Tomas Moss

Sorteringsdebatten

Sorteringsdebatten raser, blant annet anført av VamPus – Heidi Nordby Lunde – som er stortingskandidat for Oslo Høyre. Høyres nestleder, Bent Høie, beroliger og presiserer Høyre sin politikk.

Debatten om sortering blusset opp ved at Universitetssykehuset i Nord-Norge har søkt om å få benytte en nyere blodprøve på gravide i risikogruppen (dvs. kvinner over 38 år mm.) for å avdekke om fosteret har Down syndrom. Blodprøven innebærer ingen risiko og er langt mer treffsikker enn dagens tilbud med ultralyd, blodprøve og morkakeprøve.

 

- Hun kan selvsagt få mene hva hun vil. Men argumentasjonen hennes rundt Downs syndrom er ikke representativt for partiets linje, sier Høie til Nettavisen om synspunktene til Heidi Nordby Lunde.

Til personer, pårørende og venner til personer med Down syndrom, sier Bent Høie

- De kan føle seg trygge på at Høyre som parti mener det er en positiv verdi i seg selv at samfunnet er mangfoldig. Vårt fokus i Høyre er at det skal bli lettere å få barn som er annerledes, både i forhold til holdninger som utvikles i samfunnet og i forhold til offentlige støtteordninger som kan gjøre hverdagen lettere.

Jens Petter Gitlesen

4 juli 2013

Tips noen om siden