Filmer

Film kan være et nyttig læringsverktøy. På denne siden har vi lagt ut noen filmer vi tror kan interessante for deg å se.

NFU har samlet noen filmsnutter på Youtubesiden vår. NFU Norge - YouTube

 

Eget hjem.png

LDO: Ikke alle får bestemme hvor, hvordan og med hvem de skal bo

De siste 20 årene har stadig flere bolig- og tjenestetilbud for utviklingshemmede blitt slått sammen. Denne utviklingen er ikke i samsvar med de politiske målsettingene om at utviklingshemmede selv skal kunne velge boform og leve et selvstendig liv. 

Lenke til filmen på Youtube

 

 

NRK Super logoSånn er jeg, og sånn er det

Filmserien «Sånn er Jeg og Sånn er det» viser hvordan barn mestrer hverdagen med funksjonsnedsettelse eller kronisk sykdom - noe hvert tiende barn i Norge lever med.
Serien vises på NRK Super, og du kan finne alle episodene på NRKs nettsider

 

 

Rom for mangfold coverDVD om inkludering i skolen

Sørlandet kompetansesenter har laget DVD`en «Rom for mangfold» som er en samling eksempler og intervjuer. Disse kan brukes som utgangspunkt for samtaler om inkludering i skolen.

DVD`en inneholder fem historier om skoler som har jobbet med inkludering ut fra forskjellige perspektiver. Ulike skoler med ulike elever og med ulikt utgangspunkt.

I tillegg kan du klikke deg inn på forskjellige temaer der professor Thomas Nordahl og forsker Gidske Holck svarer på sentrale spørsmål om inkludering.

Du kan lese mer om filmen om inkludering og bestille den her.

Skoleveien coverSkoleveien - en film om skolestart  

Skolestart er en viktig milepæl for alle foreldre. Men hva når barnet er utviklingshemmet? I et helt år har produsent, Sveinung Wiig Andersen, fulgt Viktor og Theas forberedelser til skolestart .
 

 

 

 

NFU på youtube 159.jpgNFU på Youtube

NFU har samlet noen filmsnutter på Youtubesiden vår. Filmene finner du her.

Tips noen om siden