Foto av Vidar Haagensen

Vidar Haagensen er død

Det det var med sjokk og vantro vi fikk melding om Vidars uventede død i dag.

Jeg husker først og fremst Vidar fra tiden før NFU landsmøte i 2009, da vi begge ble valgt inn i landsstyret. Han hadde et genuint sosialpolitisk engasjement og var gjennom mange år aktiv innen alle ledd i vår organisasjon. Selv om det ikke bare var en dans på roser å være alenefar for et barn med bistandsbehov, var Vidar likevel alltid positiv og lett å være sammen med.

Hans bakgrunn var journalistikk, men det var først og fremst de nye mediene som opptok ham de senere årene. NFU dro stor nytte av Vidar sin innsikt. Det er ikke få politiske aksjoner som Vidar har iverksatt i denne sammenheng. Vi nådde målene vi hadde satt oss med flere av dem. Sosiale medier har blitt en viktig del av demokratiet og har gjort avstandene kortere og skaper muligheter også for organisasjoner som ikke er blant de største pressgruppene i landet. Vidar visste hvordan han skulle bruke dem i sitt arbeid for NFU -  også gjennom flere kurs for medlemmer og tillitsvalgte.

Fotografi av Vidar Haagensen

Vidar Haagensen

Vidar døde uten forvarsel i skisporet – i en periode da livet smilte mot ham –, med ny samboer, jobben han ønsket seg hos Barneombudet og en datter som hadde gjennomført en rimelig vellykket overgang til tidlig voksenliv. Igjen sitter datter, samboer, foreldre, venner, mange medlemmer og tillitsvalgte i organisasjonen vår.

Nå går tankene først og fremst til Luna og de nærmeste.

Takk for alt Vidar!

Jens Petter Gitlesen

18 januar 2014

Tips noen om siden