Gullvinner

Landsstevnet i svømming

Madla Svømmeklubb og Norges Svømmeforbund har gleden av å ønske velkommen til Landsstevnet i svømming for utviklingshemmede 24.-25. september.

Landsstevnet i svømming 2016

 

Madla svømmeklubb har gleden av å ønske velkommen til Landsstevnet i svømming for utviklingshemmede 2016. Årets Landsstevne arrangeres 24.-25. september i Stavanger svømmehall.

 

Etter flere år på Østlandet, syntes Ingrid Møllerop i Madla svømmeklubb det var på tide å få Landsstevnet tilbake til Stavanger. Madla var også også arrangør av Landsstevnet i 2011. De har mange gode minner fra det stevnet, så nå gleder de seg til å ta i mot svømmere fra hele landet. Noen som gleder seg ekstra til Landsstevnet, er klubbens egen svømmere. Gruppen på ca 10 svømmere trener svømming fast en til to ganger i uka og har selvfølgelig Landsstevnet som høstens store mål.

 

Ingrid Møllerop, som er stevneleder, forteller at klubben er godt i gang med planleggingen og har det aller meste under kontroll. Invitasjonen er sendt ut – så det er bare å melde på deltakere og bestille overnatting. I fjor var det med 63 svømmere fra 17 klubber, men Ingrid håper og tror på flere i år. ”Vi ser det er mange potensielle deltakere i Rogaland. Så lenge en kan svømme, må en ikke være med i en svømmeklubb for å kunne delta på Landsstevnet, så her er det mulig for mange å prøve seg. Vi i Madla skal gjøre alt vi kan for å legge til rette for et godt svømmestevne og ei flott helg.”

 

Om Landsstevnet

Landsstevnet er et årlig stevne kun for utviklingshemmede, som kvalitetsmessig skal være på samme nivå som et NM. Det konkurreres i klasse S14 (klassen for utviklingshemmede). For å gjøre det mer rettferdig for deltakerne, deles klassen i fire underklasser, slik at en i størst mulig grad konkurrerer med de som er på samme nivå som en selv.

 

Klassen CA er en rekruttklasse for de som ikke har svømt så mye før, er med på sitt første stevne, ikke vet hvor fort de svømmer – og/eller ikke er kjent med NSFs regler for svømming. Det er dommere til stede for på å rettlede utøverne(ingen dømming).

 

Klassene CB-CC-CD er approberte klasser. Det vil si at dommere dømmer ut fra NSFs gjeldende svømmeregler. Dette er klasser for de som har svømt og deltatt på stevne tidligere. Ved påmelding må en oppgi påmeldingstid – og ut fra påmeldingstiden blir en plassert i rett klasse. Oppsett for hvilke tider som gir hvilke klasser er i innbydelsen. Det er tid oppnådd på approbert stevne mellom 5. september 2015 og 5. september 2016 som skal oppgis, eventuelt kan man bruke treningstid.

 

Landsstevnehelgen innledes med foredrag lørdag formiddag. Selve svømmestevne er lørdag ettermiddag og søndag formiddag og bankett lørdag kveld.

 

Foredrag med Himmeljegerne

I tillegg til å delta på selve Landsstevnet, er foredraget i forkant av stevnet, på lørdag formiddag, en god grunn til å ta turen til Stavanger. Da blir det foredrag med Himmeljegerne. Himmeljegerne består av brødrene Lars Martin og Simen. Sammen har de gjennomført flere ekspedisjoner, blant annet en 3 ukers kanotur i Canada, der de også fikk følge av Simens kamerat Mads Andreassen. Både Simen og Mads er utviklingshemmede. I april var gutta igjen på tur, denne gangen på en fem dagers skiekspedisjon i Jotunheimen. Der var også Ola Riise med. Og – både Mads og Ola er gutter vi kjenner godt til fra Landsstevnet. Askersvømmerne har mange års erfaring fra Landsstevnet!

 

Informasjon om og invitasjonen til Landsstevnet er lagt ut på Svømmeforbundets hjemmeside (menyen Funksjonshemmede/Landsstevnet) og på hjemmesiden til Madla svømmeklubb. Se egen oversikt med hjemmesider og mailadresser.

 

 

 

For mer informasjon og kontakt:

Himmeljegerne: www.himmeljegerne.no

Norges Svømmeforbund: www.svomming.no / Kristin Homb, kristin@svomming.no

Madla Svømmeklubb: www.madlasvommeklubb.no Ingrid Møllerop, Ingrid@madlasvommeklubb.no

6 juli 2016

Tips noen om siden