Hotell Seglet i Molde

Kulturhelga i Molde

NFU Møre og Romsdal fylkeslag arrangerte Kulturhelga for 22 år på rad. Rundt 300 deltakere og ledsagere deltok på Kulturhelga som ble holdt på Scandic Seilet Hotell i Molde. 

Den 9. til -11. september gikk Kulturhelga av stabelen. Kulturhelga i Molde er det største årlige arrangementet i NFU. I år var mottoet for helgen: Tenk ,muligheter- ikke begrensninger.

Dans på Kulturhelga

På Kulturhelga møtes folk for å prøve ulike aktiviteter som kan bli en ny fritidsinteresse, treffe nye og gamle venner og være sammen.

I år var det 8 ulike kurs/ aktiviteter som den enkelte kunne velge mellom:

  • Opplevelsesdag på eventyrlige Skaret. Hesteridning, kjøre med hest og vogn, robåt, kajakk, kano, gå tursti rundt vannet. Grilling på lørdag
  • Musikk kurs med liten vekt på sangtekster
  • Musikk kurs med større vekt på sangtekster
  • Dansekurs
  • Fotokurs
  • Tegning
  • Førstehjelp/ brann

Brannøvelse

 

Fredag fredag den 9. kl. 16 startet de første kursene. Lørdagen var det kurs på dagtid. å kvelden var det festmiddag og dans

 

Søndagen kunne deltakerne velge mellom bocciaturnering eller man kunne gå rosemarsjen. Helgen ble avsluttet med lunsj og utdeling av premier. Hvert år får vi et gavekort fra hotellet som trekkes blant de som deltar på lunsjen. I år fikk vinneren en natt i dobbeltrom for to.

Boccia

 

I år var det ca 160 deltakere i tillegg kommer ledsagere, nærmere 300 personer tilsammen. Engasjementet er stort, både hos deltakere og ledsagere. Det ble sent i seng for det flest deltakerne og ledsagerne hadde lange dager.


Etter dansen var det mange som gikk til Skybar i hotellets øverste etasje.

 

Mange av deltakerne må betale både for seg selv og sin ledsaget. Det blir en dyr helg for mange, uten at det forhindrer at mange deltar år etter år.

 

Båt på tjern

 

Flere opplysninger om Kulturhelga finner du i Samfunn for Alle nr. 5 2014.

14 september 2016

Tips noen om siden