Landsstevnet i svømming 2019

Årets høydepunkt for svømmerne!

Tid 23 mars 2019 , 00.00 - 24 mars 2019 00.00
Sted Holmen svømmehall, Asker
Arrangør Asker Svømmeklubb

Landsstevnet i svømming er årets høydepunkt for mange av utøverne. Her kan alle som kan svømme minst 25 meter være med. Stevnet har i alle år blitt arrangert på høsten, men fra og med 2019 er det flyttet til vinterhalvåret etter ønske fra mange av klubbene. Det neste går derfor av stabelen allerede 23.-24. mars. Sted: I Holmen svømmehall, med Asker Svømmeklubb som arrangør. Innbydelse og mer informasjon om Landsstevnet i 2019 ligger ute på www.svomming.no (under menyen Parasvømming).  

Dette er et stevne og en møteplass der det legges til rette for at svømmere på omtrent samme nivå får konkurrere mot hverandre. De som ikke har så mye erfaring, får prøve seg i rekruttklassen. Rammene for stevnet skal være på nivå med et NM med innmarsj, taler, nasjonalsang, premieseremonier og bankett med dans. 

De siste årene har det vært med deltakere fra mellom 15-20 klubber på Landsstevnet. Tilbakemeldinger fra klubbene rundt om, tyder på at det er stadig flere av dem som enten har et tilbud eller ønsker å starte opp. Fra noen av de aktive miljøene er det også et ønske om enda mer aktivitet og samarbeid på tvers av klubbene. Dette er en positiv utvikling som forbundet ønsker skal fortsette. Håpet er ikke minst at det skal være et tilbud til alle som ønsker å lære å svømme eller vil trene svømming. 

En av klubbene som satser aktivt er Aalesund Svømme- og livredningsklubb (AaSLK).

Klubben hadde med tre svømmere på fjorårets Landsstevne, men trenerne Marlene Bjørkevåg og Helena Pettersen regner med å ha med «en hel gjeng» til neste år. Janne Muri, mor til en av svømmerne er også aktiv i lokallaget av NFU. Hun forteller at de fleste av svømmerne er rekruttert herfra og oppfordrer andre lokallag i NFU og svømmeklubber til å samarbeide om gode tilbud. - Svømming er noe som passer for alle, sier Muri – som viser til at AaSLK nå både jobber for å få til et samarbeid med de andre klubbene i fylket og en felles trenings- og aktivitetsdag for både svømmere og trenere i løpet av året.   

Mens Norges Svømmeforbund ennå ikke har en komplett oversikt over alle klubber som har tilbud til utøvere med utviklingshemning, har forbundet god oversikt over de som stiller med utøvere på Landsstevnet. Det er mange flere klubber som har tilbud som svømmeopplæring og trening, enten inkludert i øvrige grupper eller som egne tilbud. 

De som ønsker å prøve seg i svømming, enten i form av kurs eller trening, kan enten ta direkte kontakt med den lokale svømmeklubben – eller Norges Svømmeforbund. Som gjerne bidrar med å formidle kontakt. Kristin Homb kan gi mer informasjon på kristin@svomming.no De som vil vite mer kan også gå inn på forbundets nettside www.svomming.no

 

Tips noen om siden