Dritan Kreshpaj

Dritan Kreshpaj

Flyttes fra Verdal til Østre Toten

UDI skal flytte Dritan Kreshpaj som siden 2005 har bodd i Innherred. Ingen kommuner vil bosette mannen som har utviklingshemning og store helseproblemer. Det private omsorgsfirmet Ecura vant UDIs anbudskonkurranse. Nå skal Dritan flyttes til det nedlagte sykehjemmet i Østre Toten kommune.

Verken ordføreren eller kommunalsjefen i Verdal kommune var klar over at Dritan Kreshpaj bodde i kommunen. UDI har hatt ansvaret for mannen og UDI har jevnlig lagt mannens bo- og tjenestetilbud på anbud.

I uken var det samtaler mellom UDI, IMDI og Verdal kommune om å bosette Dritan Kreshpaj. Samtalene førte ikke frem til noe som helst.

– Det er totalt useriøst å kreve at vi som kommune skal klare å ha et omfattende tilbud med sju til ti ansatte opp å gå på to måneder, sier Verdals ordfører Pål Sverre Fikse til Trønder-Avisa kort tid etter at kommunens nei til bosetting ble kjent. Han vil ta saken videre til sine stortingspolitikere.

UDI synes ikke å oppfatte verken kravene, livet på anbud eller flyttingen som problematisk.

– Først og fremst er vi takknemlige for at Verdal kommune tok seg tid til å gjøre en ordentlig vurdering av om de hadde anledning til å bosette Dritan Kreshpaj. Utover det har vi ingen kommentar til de vurderingene kommunen har gjort, slår Birkenes fast i den skriftlige uttalelsen til Trønder-Avisa.

Jens Petter Gitlesen

 

Tips noen om siden