Logo til Sunnmørsposten

Offentlig jakt på de som er annerledes

På lederplass i Sunnmørsposten tas et oppgjør med feige politikere som bruker kvasiargumenter for å innføre statlig jakt på fostre med Down syndrom.

«Samtidig som undersøkelsen er helsemessig unødvendig, så er den etisk svært problematisk, fordi den oppfattes først og fremst som en offentlig jakt på foster med Downs syndrom.

Likevel er det få som protesterer mot denne åpenbare diskrimineringen av mennesker med kromosomavvik. Mange av de sterkeste motstanderne av tidlig ultralyd er selv funksjonshemma, eller de er i familie med noen som er berørt. Det er underlig at de skal måtte kjempe denne kampen alene. Hvor blir det av de fine orda om likeverd og mangfold?», kan en lese i lederartikkelen.

Les hele lederartikkelen i Sunnmørsposten

Om begrunnelsen for den statlig finansierte jakten på fostre med Down syndrom begrunnes i feminisme, den gravides valgfrihet, utjevning av klasseforskjeller eler noe annet, er helt uvesentlig. Så lenge alle foretar det samme valget, blir resultatet uansett et program for systematisk avl av mennesker.

Avlsprogrammet er ekstremt diskiminerende overfor mennesker med Down syndrom. Det statlige fokus på å forhindre at det fødes barn med Down syndrom er langt mer enn et signal om hvilke mennesker som er uønsket.

Les innlegget De sterkt uønskede

Jens Petter Gitlesen

28 mars 2013

Tips noen om siden