Jeg svarte på en drøm

Marte har en drøm i livet; å jobbe som profesjonell skuespiller. Men hvem har rett, og ikke minst mulighet, til å følge sine drømmer i dagens samfunn?

Jeg svarte på en drøm belyser Martes kamp for at mennesker som henne skal ha samme rettigheter som funksjonsfriske mennesker. I ytterste konsekvens handler kampen for Marte om at mennesker med handikap som kan konstateres i svangerskapet, ikke skal bli tatt bort, men få en sjanse til å bli født og leve verdige liv.

«Det paradoksale er at nettopp ved å ta utgangspunkt i en så spesiell personlighet som Marte Wexelsen Goksøyr, ender forestillingen med å uttrykke noe allment om å være menneske, med alt det innebærer av håp, drømmer, skuffelser og angst. Selv vi såkalt «normale» føler nok samtidig at vi er noe for oss selv, noe ingen andre helt kan vite om. Men langt fra alle av oss hadde våget å stille oss ut i teatrets nådeløse rampelys slik Marte Wexelsen Goksøyr og Eindride Eidsvold gjør det her.»

- IdaLou Larsen, Klassekampen

 

«Jeg har sett mye likegyldig og gjespende kjedelig norsk teater det siste året. I Jeg svarte på en drøm står det noe på spill.»

- Knut Olav Åmås, Aftenposten

 

«Her kom jeg med mine fordommer til stykket med og om Marte Wexelsen Goksøyr – kvinnen med Downs syndrom som har snakket Jens Stoltenberg midt imot på grunn av sorteringsaborter, og som har virkeliggjort sin drøm om å bli skuespiller.
Jeg tenkte at noen snille teatermennesker i Oslo nok har latt henne holde på, så nå må også vi anmeldere være hyggelige og rose resultatet.
Men stykket "Jeg svarte på en drøm" er knallbra.»

- Kristin Aalen, Stavanger AftenbladJeg svarte på en drøm

Av: Siv Svendsen

Bearbeidelse: Marte Wexelsen Goksøyr, Johannes Dahl og Siv Svendsen

Regi: Johannes Dahl

Med: Marte Wexelsen Goksøyr, Eindride Eidsvold og Siv Svendsen


Gjestespill fra Dramatikkens hus. Spilles på Amfiscenen 16.,17., 21., 22.november

Les mer om teaterstykket her

30 oktober 2012