Sommerbrev 2020

SOMMERBREV 2020

 

Kjære NFU medlem!

Sommeren er her med full tyngde, ja den er mer enn varm nok! Kanskje er det godt at vi har fått andre utfordringer å tenke på enn dette viruset.

Vi hadde vårt årsmøte den 27. februar. Ikke lenge etter stengte hele Norge ned.

Alle aktiviteter opphørte og det ble helt stille. Ingen jobb å gå til på TOPRO eller ATS, ingen dagsenter, ingen KORPUS, ingen FTU, ingen treningssentre, alt var stengt ned. Likevel har vi klart oss gjennom denne tiden. Takket være tålmodige pårørende og beboere i boligene har vi klart det. Tilrettelagte tjenester har lagt til rette og innført strenge rutiner som vi alle har måttet innrette oss etter. Det har vært krevende for oss alle, og vanskelig å akseptere at vi ikke kunne komme på besøk som vanlig. Men sammen har vi lykkes og vi har ikke hatt utviklingshemmede som har vært syke, noe vi har vært veldig engstelige for. Stor takk til TTJ for den innsatsen de har lagt ned, vi er fullt klar over hvilket ansvar de har stått overfor.

På tross av det er ikke tiden inne for å senke skuldrene enda. Vi må fortsette med de gode rutinene vi har lært oss, holde avstand og vaske hender. Nå har aktivitetene så smått startet opp igjen før sommeren, og med god tilrettelegging ser det ut til å fungere bra. Det blir også FTU (friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede) den 28. juni kl 1730 på Øverby.

Tilbake til årsmøte i februar. Det nye styret og alle årsmøtedokumenter kan dere finne på hjemmesiden til NFU. http://www.nfunorge.org/Fylkes-og-lokallag/Oppland/Oppland-lokallag/Gjovik-/

På årsmøte hadde vi invitert  Hugo Brekken fra Trygg oppvekst. Tema var tidsbruk, delingskultur og fremmede på nett. Hugo har i mange år jobbet med ungdom og forebyggende arbeid på Vardal Ungdomsskole. Nå holder han foredrag over hele landet.

Siste nytt fra fylket: Det blir årsmøte for Oppland og Hedmark den 19. september, på Hamar. Det blir holdt separate årsmøter først og deretter konstituerende årsmøte for det nye NFU Innlandet. 

For de som savner kursene på Fagernes kan vi med glede meddele at det blir kurs helga 16-18. oktober, så da er det bare å begynne å glede seg.

Til slutt ønsker vi å minne om at det fortsatt er mange som ikke har betalt årets kontingent. Store saker hender i Stange, vårt eget fylke, med planer om sammenslåing og bygging av store institusjoner. NFU er på saken! Vi må dra dette sammen, og uten mange medlemmer er vi ikke sterke nok!

Vi ønsker dere alle en riktig god sommer!

 

På vegne av styret i NFU Gjøvik lokallag. 

 

Geir Kjelstad, leder

Tips noen om siden